40% av anställda är beredda att acceptera sin lön i Kryptovalutor

 

Studie som utförs av kryptovaluta-handelsplattformen Midex har visat att 40% av människor redan är beredda att acceptera sin lön i kryptokurvor.

De genomförde ett experiment för att se på den offentliga uppfattningen av kryptovaluta och 50 olika anställda valdes från fem internationella organisationer. De fick alla veta att de hade möjlighet att få betalt i kryptovalutor istället för traditionella pengar.

Trots att alla deltagare uttryckte överraskning var resultaten något underhållande. Några uttryckte sina åsikter mot kryptovalutor som trodde att det var en bubbla som kommer att spricka, medan andra oroade sig för lagligheten i situationen. Det var dock kanske mest överraskande att 36% av de frågade var glada att få en del av sin lön betald i krypto, medan de övriga 4% var beredda att få hela sin lön betalt i kryptovalutor.

GMO Internet meddelade i slutet av förra året att det skulle vara möjligt att erbjuda Bitcoin löner till arbetstagare från och med mars i år. Med över 4000 anställda kan det betyda stora saker för Bitcoin, och det är definitivt något att följa.

Enligt Midex har deras handelsplattform ”inga existerande motsvarighet i världen”. Dessutom står det att ”misstag och kompromisser” helt elimineras av användningen av neutrala nätverk och smarta kontrakt. De kombinerar blockchain-teknik med moderna banksystem.

Deras ICO är pågående. Hittills har det sålt nästan 18 miljoner MDX-symboler, men de vill fortfarande sälja mer, och syftar till att slå 25 miljoner. De säljs för 0,00296 ETH per token, vilket motsvarar nästan 20,5 miljoner dollar totalt sålda.

 

Källa:Frankie Crowhurst, https://cryptodaily.co.uk

Comments (No)

Leave a Reply