CoinShares rusar över 100%, första dagen på börsen!

CoinShares, Europas största kryptoförvaltare, har officiellt blivit offentligt genom en notering på Nasdaq First North Growth Market.

Företagets aktier började handlas under klockan 9:00 idag, torsdag 11 mars.

CoinShares publicerade i en serie tweets i morse och meddelade att det skulle börja handlas efter en ”övertecknad börsintroduktion”.

Företaget startade en nyemission inför börsintroduktionen i februari och tog in cirka 151 miljoner svenska kronor av aktier tillgängliga för investering. Men när företaget tillkännagav erbjudandet den 22 februari hade huvuddelen av dessa aktier redan tecknats av medlemmar i dess styrelse, ledningsgrupp, befintliga aktieägare och genom externa investerare.

Den 10 mars meddelade CoinShares att det hade fått formellt godkännande av Nasdaq Stockholm AB att börja handla.

Företaget avslöjade också att det fick totalt teckningar på 675 miljoner svenska kronor, vilket innebär att börsintroduktionen var 447% övertecknad. Företaget har också förvärvat 2 280 nya aktieägare.

Jean-Marie Mognetti, VD för CoinShares, sa att noteringen representerar ”en viktig och spännande milstolpe” för CoinShares.

”Vi har haft en stark närvaro i Sverige och på Nasdaq Nordic sedan 2016 med vår XBT-leverantör av krypto-ETP: er, som nu har över 4 miljarder dollar i AUM, och vi är mycket glada att kunna utvidga vårt engagemang för Nasdaq och Sverige med dagens tillkännagivande,” sa han och tillade:

”När investerare letar efter nya sätt att få exponering för den expanderande digitala tillgångsklassen är deras svar på vår börsintroduktion ett uppmuntrande tecken för vår framtid på Nasdaq, samt ytterligare bevis på det ökade intresset för den bredare digitala tillgångsbranschen.”

Teckningskursen för CoinShare uppgick till 44:90 kronor per aktie, vilket värderar företaget till 2,84 miljarder kronor före kapitaltillskottet. Just nu ligger kursen på hela 103 kronor per aktie och var som högst uppe idag i 120 kronor.

Comments (No)

Leave a Reply