MicroStrategy kommer fortsätta att köpa fler Bitcoins, säger CFO

MicroStrategy Chief Financial Officer Phong Le säger att företaget kommer att fortsätta att köpa bitcoin trots de senaste nedgångarna.

I en intervju med The Wall Street Journal sa Le att det är oklart om företaget kommer att köpa mer bitcoin än det gjorde förra året, men det kommer att fortsätta att köpa. Den 29 december 2021 hade företaget cirka 124 391 bitcoins, enligt sina anmälningar till Securities and Exchange Commission.

Samtidigt vill SEC också att MicroStrategy ska ändra hur det avslöjar sina bitcoininnehav i framtida anmälningar. Värdepappersövervakningen skickade brev till företaget och bad de att bättre återspegla bitcoins volatilitet i sina anmälningar, snarare än att använda redovisningspraxis som justerar för nedskrivningsförluster för bitcoin.

Le skrev ett brev i september förra året där han hävdade att nedskrivningsförlusterna kunde distrahera företagets övergripande resultat, även om MicroStrategy sedan dess har gått med på att revidera sina avslöjanden och Le berättade för Wall Street Journal att han förstod SEC:s synvinkel.

MicroStrategy Increased Bitcoin Holdings by 8,957 BTC in Q3 - Lord Web

Bitcoin nådde bottennivåer som inte setts sedan juli denna vecka, även om den har klättrat till över $36 000 vid tidpunkten för publiceringen.

Le sa att företaget inte har några planer på att sälja sina innehav, och att MicroStrategy ”ständigt” tittar på andra sätt att använda bitcoin för att lägga till värde för aktieägarna. Företaget överväger att köpa bitcoin-backed obligationer under de närmaste åren. Det beror dock på att marknaden blir mer likvid, enligt Le.

MicroStrategy släpper sitt resultat för fjärde kvartalet den 1 februari.

Comments (No)

Leave a Reply