Bandet Kings of Leon släpper sitt nya album som en NFT

Bandet Kings of Leons tokeniserade sitt album och NFT-försäljning som började den 5 mars har genererat minst 1,45 MUSD, eller 820 Ether, i försäljning under de första fem dagarna enligt siffror på Open Sea-plattformen.

Rolling Stone rapporterar emellertid att en bandrepresentant uppskattar att intäkterna är över 2 miljoner dollar, varav 600 000 dollar går till Crew Nation Fund för att stödja levande musikbesättningar som berörs av pandemin.

Den uppmärksammade händelsen har skapat lite problem eftersom många av bandets fans är helt nykomlingar inom krypto och NFT, vilket resulterade i ett beslut att förlänga försäljningen med 24 timmar. Den avslutas nu den 20 mars.

Bandet återvände från en fyraårs paus för att släppa sitt nya album When You See Yourself, som först lanserades som en NFT och vinyl i begränsad upplaga, som kommer att finnas tillgängligt för vanligt inköp från och med 19 mars. Osålda tokens kommer att brännas i slutet av försäljningen, vilket ökar värdet på varje token.

Intäkterna som genererats hittills är betydligt mindre än kryptoinfluencer och DJ 3LAUs nyligen släppta NFT album som genererade mer än 11 ​​miljoner dollar på under 24 timmar. Den elektroniska musikproducenten auktionerade ut 33 NFT för att fira 3-årsjubileum för hans Ultraviolet-album, som inkluderade aldrig förut hörd musik, egna låtar och specialkonst.

3Laus kryptokunniga publik är dock väldigt annorlunda än Kings of Leons mer vanliga fans. Bandet noterade i ett uttalande att det kom med sina utmaningar:

”Att bryta ny mark är aldrig lätt … om det var, skulle det inte vara banbrytande. Många fans är första gången NFT-köpare och upplever en inlärningskurva. VI HÖR DIG och kommer att förlänga NFT YOURSELF Collection med ytterligare 24 timmar i hopp om att mer tid ger fler fans möjlighet att delta i detta historiska erbjudande. ”
NFT: erna släpptes i samarbete med YellowHeart, en blockchain-baserad biljettplattform som hanterar auktionen på NFT-marknaden OpenSea.

Som en del av släppet, släppte även Kings of Leon sex gyllene biljetter som alla har sex exemplar på auktion. Den gyllene biljetten NFT erbjuder fansen en unik VIP-upplevelse som består av fyra livstidsbiljetter på första raden till en rubrikshow per turné, bandmöte och hälsningar, fyra uppsättningar turnévaror, transport till shower, backstage-gästfrihet och mer.

En av de gyllene biljetterna har ett bud på 89 Ether, eller 160 000 $. Droppet innehåller också tokeniserade album, animerade GIFs och konstverk.

Comments (No)

Leave a Reply