McDonald’s svar till Elon Musk

Snabbmatsjätten McDonald’s får stor kritik på sociala medier efter sitt svar till Teslas vd Elon Musk.

Elon musk Twittrade ut för en dag sedan till företaget med huvudkontor i Chicago att acceptera Dogecoin. I gengäld lovade han att äta en Happy Meal på tv.

McDonald’s har till synes backat från erbjudandet genom att twittra att de kommer att acceptera Dogecoin om Tesla accepterar ”Grimacecoin”.

Namnet på den påhittade kryptovalutan inspirerades av Grimace, en lila antropomorf varelse som började dyka upp i McDonalds-reklam i början av 1970-talet. Det var ursprungligen tänkt att vara en elak karaktär med fyra armar som skulle stjäla barns milkshakes. Men Roy Bergold, McDonalds kreativa officer, berättade för QSR Magazine att ”Evil Grimace” hade visat sig vara ett misslyckande eftersom det var för läskigt för barn.

Bara några minuter efter McDonalds tweet skapade någon en faktisk token som heter ”Grimacecoin” på Binance Smart Chain som pumpade mer än 261 000% inom några timmar innan den raderade större delen av sin uppgång.

På grund av det låga inträdesbarriären har BSC blivit en het marknad för snabba pump-and-dump-projekt, och investerare bör vara försiktiga för dessa.

Dogecoins medgrundare Billy Markus kommenterade att Grimacecoin-tweet var ett läroboksexempel på hur man gör något roligt olustigt.

Glauber Contessoto, som skapade rubriker som en självutnämnd ”Dogecoin-miljonär” förra året, twittrade att världens restaurangkedja hade ”fumlat en otrolig möjlighet till ett fruktansvärt dåligt skämt.”

Comments (No)

Leave a Reply