Google-sökningar på ”Ethereum” når rekordhöga resultat

Inte många kryptosöktermer har kommit nära sina toppar 2017 trots den nya tjurmarknaden, men Ethereum är ett anmärkningsvärt undantag.

Fler människor söker efter ordet ”Ethereum” nu än någonsin tidigare i dess historia.

Google Trends avslöjar att antalet Google-sökningar som för närvarande gäller ”Ethereum” är på en högsta någonsin, det stora sökintresset började under höjden av den senaste ETH-rallyt.

Ethereums tidigare topp i popularitet för söktermer var den 13 januari 2018 – datumet för ETH: s toppnotering på 1 422,88 USD.

Historiskt är ett stigande intresse för kryptosöktermer betraktat som ett ”folkmått”, associerad med positiva känslor för de valutor.

Även om det är vettigt att sökintresset på Ethereum skulle toppa under uppgången till en ny toppnotering, kan samma sak inte sägas för sökningar på ”Bitcoin”, som fortfarande ligger på bara 65% av dess topp popularitet den 23 december 2017.

Som sagt, många fler söker efter ”Bitcoin” snarare än ”Ethereum” i förhållandet cirka 5: 1.

En ökning i popularitet för olika kryptosöktermer kan potentiellt skapa en ny Bull-marknad och rally när nyfikna investerare gör inköp, vilket driver priset uppåt och därmed väcker mer intresse, vilket resulterar i ett större antal sökningar.

Google Trends tillhandahåller också data som motsvarar relativt intresse per region. För närvarande är de länder som har det högsta intresset för ”Ethereum” som sökord Kosovo, Nordmakedonien, Slovenien, Nigeria och Kina.

Här är några kryptovalutarelaterade nyckelord tillsammans med deras nuvarande intresse uttryckt i procent av toppintresset, vilket för de flesta villkoren var i december 2017 eller januari 2018:

Ethereum: 100%
DeFi: 90%
Ethereum Classic: 87%
Crypto trading: 84%
Bitcoin: 65%
DApp: 63%
Digital currency: 60%
Vitalik Buterin: 56%
Link: 45%
XRP: 42%
Satoshi: 42%
Smart contract: 41%
Blockchain: 41%
Cryptocurrency: 29%
Litecoin: 14%
Bitcoin Cash: 9%


De flesta av termerna ovan har ökat i sökfrekvensen under de senaste veckorna.

Donera gärna så vi kan hålla igång denna sida:

Comments (No)

Leave a Reply