Programmerare glömt lösenord till sina Bitcoins, värda 2 miljarder kronor

Den tidigare teknologichefen för ett framstående blockchain-företag har glömt lösenordet till en förmögenhet i bitcoin.

För nästan ett decennium sedan fick Stefan Thomas (före detta teknologi-chef på blockchainföretaget Ripple Labs) 7 002 bitcoins till ett värde av 2 – 6 dollar styck för att göra en videoförklarande film om kryptovalutor.


Bitcoinen har lagrats i en digital plånbok sedan dess och nu har Thomas glömt sitt lösenord. Hårddsiken IronKey där han har lagrat sina Bitcoin har en säkerhetsfunktion där man endast har 10 försök i rad på sig att skriva in rätt lösenord, annars raderas allt på disken. Thomas har nu använt åtta av sina mest använda lösenord i ett försök att få tillgång till sin IronKey-hårddisk, men utan framgång.


Två försök kvarstår innan enheten automatiskt krypterar innehållet och lämnar Thomas förmögenhet i limbo.

”Jag lägger mig i sängen och tänker på vad kan de vara,” berättade Thomas för New York Times. ”Sedan har jag gått till datorn med en ny strategi och det har inte funkat än så länge, sen blev jag mer desperat igen”, svarade Thomas.


Bitcoin priset har stigit från 10 000 dollar till 40 000 dollar de senaste tre månaderna. Priset på bitcoin var 34 290 dollar vid tidpunkten för publiceringen, vilket gjorde Thomas ’oåtkomliga samling värt uppskattningsvis till 240 miljoner dollar (2 miljarder svenska kronor).
Det verkar som att Thomas kommer att behöva HODL på en stund till, tills han hittar ett sätt att komma åt sina bitcoin.

Nu kan du enkelt köpa kryptovalutor hos oss.

Tillsammans med Safello som är sveriges största sida inom kryptovalutor, kan du nu enkelt och säkert köpa Bitcoin med Swish. Sveriges enklaste och bästa sätt att köpa kryptovalutor. Över 170 000 personer har köpt via Safello sen 2013.

Comments (No)

Leave a Reply