Mastercard kommer börja stödja kryptovalutor

Mastercard sa på onsdagen att det kommer att börja stödja kryptovalutor i sitt nätverk senare i år.

I ett blogginlägg sa betalningsjätten att ” oavsett dina åsikter om kryptovalutor – från en fanatiker till fullständig skeptiker – faktum kvarstår att dessa digitala tillgångar blir en viktigare del av betalningsvärlden. ”

”Vi förbereder oss just nu för framtiden för krypto och betalningar, och meddelar att Mastercard i år kommer att börja stödja utvalda kryptovalutor direkt i vårt nätverk. Detta är en stor förändring som kommer att kräva mycket arbete”, fortsatte företaget att säga.

Det är oklart vilka kryptovalutor som Mastercard kommer att stödja, med kortjätten som noterar att ”vi kommer att vara mycket omtänksamma över vilka tillgångar vi stöder baserat på våra principer för digitala valutor, som fokuserar på konsumentskydd och efterlevnad.”

Ändå angav uttalandet att stablecoins kommer att vara bland de utvalda, med Mastercard som förklarar:

”För att vara helt tydlig kommer inte alla dagens kryptovalutor att stödjas i vårt nätverk. Medan stablecoins är mer reglerade och tillförlitliga än tidigare, behöver många av de hundratals digitala tillgångarna i omlopp fortfarande skärpa sina efterlevnadsåtgärder, så de kommer inte att uppfylla våra krav. Vi förväntar oss att konsumenter och ekosystemet som helhet kommer att börja samlas kring kryptotillgångarna som erbjuder tillförlitlighet och säkerhet. Det är samma stablecoins som vi förväntar oss att ta med i vårt nätverk. ”

Före dagens tillkännagivande var Mastercards kryptoinsatser främst inriktade på dess kortinsatser, genom vilka konsumenter effektivt kunde betala med sina kryptovalutor vid försäljningsstället. Men i dessa fall fick handlarna regeringsemitterade valutor snarare än kryptovalutor direkt.

”Vår filosofi om kryptovalutor är okomplicerad: Det handlar om val. Mastercard är inte här för att rekommendera att du börjar använda kryptovalutor. Men vi är här för att göra det möjligt för kunder, handlare och företag att flytta digitalt värde”, säger företaget.

Få 20% rabatt hos Binance!

Just nu får du 20% rabatt på courtage vid varje köp och sälj när du startar ett konto hos Binance via oss. Klicka på knappen här under för att skapa ditt konto idag! Binance är en av de största och säkraste plattformarna för handel av kryptovalutor, så missa inte detta erbjudande!

Comments (No)

Leave a Reply