Miamis borgmästare vill investera stadens finansreserver i Bitcoin

Miamis borgmästare Francis Suarez överväger att lägga en del av stadens finansreserver i Bitcoin (BTC).

”Vi tittar på möjligheten att diversifiera vår investeringsportfölj och hålla en procentandel av våra investeringar i Bitcoin”, sa Suarez till FOX Business i en intervju igår. ”Om jag skulle ha gjort det förra året skulle jag ha gjort 200% i avkastning. Då skulle jag ha sett ut som ett geni.”

Suarez sa att han vill göra Miami till ”en av de mest krypto framåtriktade och teknologiska städerna” i landet. För detta ändamål vill staden skapa ett regelverk som gör det till ”det enklaste stället” i USA att utföra kryptoverksamhet.

”Vi tittar på lagar från Wyoming, Wisconsin och New York, en regleringsmiljö, och vi har ett enormt intresse för teknik just nu”, sa han. ”Så vi tittar på en mängd olika saker från att kunna göra betalningar i krypto, i bitcoin och i synnerhet att kunna betala dina skatter i det.”

Suarez tror att bitcoins pris bara kommer att gå i en riktning med tanke på att dess utbud är begränsat och när det blir mer vanligt. ”Det kommer bara att gå upp”, sade borgmästaren men erkände även att kryptovalutan har hög volatilitet.

Det faktum att det är begränsat, det faktum att andra regeringar använder valutor för att göra en mängd saker som inte har något att göra med utbyte av varor. Men genom genomförade statliga lagar, tror jag de har gjort bitcoin till en mycket attraktiv investering för många människor, säger Suarez.

Borgmästaren angav först sitt intresse för att lägga stadens finansreserver till bitcoin i december. Förra veckan satte han sig ner med Gemini’s Cameron och Tyler Winklevoss och sa att hans uppdrag är att göra Miami till ”den mest kryptokonkurrenskraftiga staden på planeten.”

Nu kan du enkelt köpa kryptovalutor hos oss.

Tillsammans med Safello som är sveriges största sida inom kryptovalutor, kan du nu enkelt och säkert köpa Bitcoin med Swish. Sveriges enklaste och bästa sätt att köpa kryptovalutor. Över 170 000 personer har köpt via Safello sen 2013.

Comments (No)

Leave a Reply