Nasdaq kan snart börja med handel av kryptovalutor

Nasdaq är öppet för att bli en kryptobörs, säger Nasdaqs VD

När utrymmet försvinner är Nasdaq öppet för att bli en plattform för handel med kryptovalutor som bitcoin, enligt bolagets VD.

”Sannerligen skulle Nasdaq överväga att bli en kryptobörs över tiden”, sa Nasdaqs koncernchef Adena Friedman CNBCs Squawk Box Wednesday. ”Om vi ​​tittar på det och säger” det är dags, människor är redo för en mer reglerad marknad ”för något som ger en rättvis upplevelse för investerare.”

En viktig vägspärr för Nasdaq och andra institutionella investerare är en förordning, som Friedman sa måste tillsättas innan företaget skulle lägga till en börs. Men hon var positiv på framtiden för digitala tillgångar.

”Jag tror att de digitala valutorna fortsätta att leva kvar, det är bara en fråga om hur lång tid det tar för omgivnigen  att bli mogen,” sade Friedman. ”När du tittar på det och säger,” vill vi erbjuda en reglerad marknad för detta? ” Visst skulle Nasdaq överväga det. ”

Under tiden stöder Nasdaq befintliga kryptobörser.

På onsdagen meddelade företaget ett samarbete med kryptohandelsplattformen Gemini, grundat av tidiga bitcoin-investerare Tyler och Cameron Winklevoss. Affären ger Gemini tillgång till Nasdaqs övervakningsteknik för att säkerställa att plattformen ger en rättvis och ”reglerbaserad marknadsplats”, för sina egna användare, säger Gemini VD Tyler Winklevoss i ett uttalande.

Medan Friedman var optimistisk om kryptovalutors framtid var hon mindre så på insamlingsprocessen som kallas för ICO.

”ICO måste regleras,” sa hon. ”SEC har rätt att de är värdepapper och måste regleras som sådana.”

USA: s värdepappers- och utbyteskommission har slagit till mot ICO-bedrägerier i början av året och sade i mars att de ska tillämpa värdepapperslagar på allt från kryptobörser till digitala tillgångsföretag som kallas plånböcker. SEC-ordförande Jay Clayton sa vakthunden ägnar en ”betydande del av resurserna” till ICO-marknaden.

Den mer än 1300 procentiga ökningen av bitcoinpriserna förra året tog verkligen uppmärksamhet hos tillsynsmyndigheterna. Bitcoin närmade sig 20 000 dollar i december. Innan raset i första kvartalet, vilket minskade värdet i bitcoin med 48 procent under de tre första månaderna i år. Kryptovalutor har återhämtat sig över $ 9,000 i veckan och slog högst $ 9 746,82 onsdag. Den digitala valutan är cirka 20 procent upp denna vecka.

 

Källa:Kate Rooney, https://www.cnbc.com/

Comment (1)

Leave a Reply