Bill Gates har ändrat sin syn på Bitcoin

I en intervju med CNBC: s Andrew Ross Sorkin avslöjade Microsoft medgrundare Bill Gates att han hade ändrat sin syn på Bitcoin till neutral:

Den fjärde rikaste personen i världen säger att han fortfarande inte äger Bitcoin, men han är inte längre villig att blanka den heller:

Jag äger inte Bitcoin. Jag negativ till Bitcoin. Så jag har tagit en neutral uppfattning.

Gates erkänner vikten av att digitalisera pengar och sänka kostnaden för transaktioner.

Jag tror att flytta pengar till en mer digital form och få ner transaktionskostnaderna, det är något Gates Foundation gör i utvecklingsländer.

Tillbaka i maj 2018 erbjöd Gates viss hård kritik av flaggskeppskryptovalutan och hävdade att han kunde korta den om han kunde.

Som tillgångsklass producerar du ingenting och du borde därför inte förvänta dig att den ska öka. Det är typ av en investering kallas ”greater fool theory”.

Även om Bitcoin har ökat nästan 500 procent sedan den kommentaren, tror Microsoft-grundaren att dess rally huvudsakligen drivs av ”mani”, och han vägrade att förutsäga dess framtida pris:

Bitcoin kan gå upp och ner bara baserat på mani eller vad åsikterna är. Jag kan på inget sätt förutsäga hur det kommer att utvecklas.

Comments (No)

Leave a Reply