Binance påstår att hackarna förlorade pengar på attacken

Binance stoppade alla uttag igår efter onormal handelsaktivitet på VIA(viacoin) / BTC(Bitcoin)-marknaden, här är vad som hände.

När hacknings rykten på den största kryptobörsen av handelsvolym, Binance, ledde till panik i kryptovärlden. Enligt ett officiellt uttalande är alla pengar säkrade och hackarna är de som förlorat pengar denna gång.

Igår eftermiddag upplevdes onormal handelsaktivitet i VIA / BTC-marknaden på Binance som orsakade en stor pump i Viacoins pris, varefter stoppades alla uttagsförsök.

Vad hände igår på Binance?

Det verkar som att hackare lyckats samla användarkonton under de senaste två månaderna via phishing attacks (där falska webbplatser är gjorda för att se ut som riktiga och stjäla kontouppgifter från legitima användare) och genererade API-nycklar för alla omfattande konton.

Hackarna satt tålmodigt på dessa detaljer tills igår, då de lanserade en samordnad attack. Först väljer de VIA / BTC-marknaden på grund av sin låga volym och ställer sedan upp stora försäljningsorder till höga priser. Sedan utförde de affärer på offrens konton, såldes deras altscoin för BTC och köpte sedan VIA(Viacoin) till höga priser (medan de sålde sina egna VIA-mynt i andra änden).

Slutligen försökte hackarna som nu var i besittning av de stulna BTC ta ut allt, men då hade Binance avbrutit alla uttag på hela deras sida.

Hackarna förlorade pengar

Efter en undersökning har Binance identifierat 31 konton som till synes hör hemma till hackarna, och alla onormala affärer som verkställs på VIA / BTC-marknaden kommer att återkallas.

Dessutom, eftersom alla uttag upphörde vid den tiden, hölls också hackarnas ursprungliga Viacoins av Binance och enligt VD kommer de att doneras till Binance Charity.

binance hackat

Author: Hunain Naseer, https://cryptovest.com/

Comments (No)

Leave a Reply