Världens största kapitalförvaltningsföretag BlackRock, vill investera i Bitcoin.

Världens största kapitalförvaltare BlackRock, undersöker Bitcoin. Detta bekräftades av företagets verkställande direktör, Rick Rieder, idag.

Rick Rieder, verkställande direktör för BlackRock, bekräftade att företaget undersöker Bitcoin. ”Vi har börjat kika lite på det”, sa han och vägrade att lägga en vad för mål som företaget har med Bitcoin.
I intervjun med CNBC: s SquawkBox sa Rieder att det är vettigt att diversifiera sin portfölj i den nuvarande ekonomiska verkligheten. Han sa också att BlackRock för närvarande sitter på mycket mer pengar än de tidigare har haft eftersom traditionella hedge inte fungerar.
Vi innehar mycket mer kontanter än vad vi tidigare haft eftersom räntorna inte fungerar som en säkring och det är vettigt att diversifiera andra tillgångar. Så att hålla en del av det du håller kontant och saker som krypto verkar vara vettigt för mig.

I januari lämnade BlackRock in två Prospektdokument till United States Securities and Exchange Commission (SEC).
Dessa var på uppdrag av BlackRock Funds V och BlackRock Global Allocation Fund Inc.
I båda dokumenten läses texten att företaget kan bedriva handel med kontantavvecklade Bitcoin-terminskontrakt.
Vissa fonder kan delta i terminskontrakt baserat på bitcoin. Bitcoin är en digital tillgång vars ägande och beteende bestäms av deltagare i ett online-peer-to-peer-nätverk som ansluter datorer som kör offentligt tillgängliga eller ”öppen källkod.” […] De enda bitcoin-futures som fonderna kan investera i är kontantavvecklade bitcoin-futures som handlas på råvarubörser registrerade i CFTC. ”

Comments (No)

Leave a Reply