Bitcoin och Ethereum finns nu att köpa på 1200 australiensiska tidningskiosker

Cryptocurrency-användare kommer nu att kunna köpa två av de största kryptokurserna i landet enligt Coinmarketcap.com: Bitcoin och Ethereum, från 1200 kiosker över hela Australien. Detta är ett resultat av partnerskapet mellan inhemsk kryptobörsen Bitcoin Australia och betalningsleverantör, Blueshyft.

Enligt 9Finance: För att kunna köpa måste konsumenterna ladda ner en digital plånbok för att skriva in deras e-postadress och mobilnummer för att registrera sig. Den nu registrerade användaren kan sedan skanna en QR-kod som visas på tidskriften via en iPad som slutför köpet med en transaktionsavgift på 5%. Hela processen kommer ungefär att ta 20 minuter innan transaktionen har nått respektive plånböcker.

Enligt Bitcoin Australias VD Rupert Hackett, handlar det om att ”demokratisera” processen för att kunna köpa den digitala produkten på ett traditionellt och fysiska sätt.

Dessutom säger han att en fysisk leverantör som säljer bitcoin är uppenbarligen mer trovärdig för en ny adopterare som kan ha andra tankar om kryptokurser online. För att uttrycka det enkelt: Det är svårare att få förtroende från kunder när det inte finns någon fysisk produkt. Att ha en levande människa mäta transaktionen ger köparna tillfredsställande och gör transaktionen mer trovärdig.

I mitten av 2016 var projektet endast tillgängligt för Bitcoin och inte Ethereum som nu blivit tillagt.

Detta är också ett försök att hjälpa den döende industrin av tidningskiosker genom att införliva det växande intresset för kryptovalutor.

Comments (No)

Leave a Reply