Frankrikes finansminister Le Maire säger ja till krypto

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire, är den senaste högprofilerade personen som omfamnar kraften i krypto. Eftersom han inser de fördelar som virtuella valutor erbjuder.

Vi vet att kryptokurser har ett rykte för att ta investerare på en berg och dalbana åktur. Bitcoin handlades på nästan $ 20k en vecka och sjönk sedan till $ 8k några veckor senare. Denna pendel svänger dock inte bara för marknadern.

Framstående figurer som ursprungligen hade en åsikt om krypto gör 180 grader svänging och antar en helt annan syn (Ahem, Jamie Dimon). Frankrikes finansminister, Bruno Le Maire, är ännu en som drar sig tillbaka om sin syn om Bitcoin och kryptoproblem som hölls under det senaste toppmötet i G20 i Argentina.

Le Maire visar sitt stöd

Enligt Type Board, har Le Maire angett att krypto har en stor roll att spela i världsekonomin. Han tweeted också sitt stöd för blockchain-tekniken. På grund av den inverkan som dessa två komponenter kommer att få på olika växande ekonomier runt om i världen, måste det behövas stöd för deras utveckling och integration.

Dessutom hade nyvalde guvernören i People’s Bank of China och Bitcoin-förespråken, Yi Gang, tidigare sagt att virtuella valutor kan ses som en inspirationskälla för näringslivet.

 

 

Tidigare oro

Inte för länge sedan hade Le Maire uttryckt oro över de risker som oreglerad krypto ställer inför den globala ekonomin:

Om vi ​​vill fortsätta och skydda medborgarna från någon form av spekulationer eller penningtvätt eller finansiering av terrorism behöver vi regler.

Regelverk på dagordningen

Men Le Maire springer inte ut i kryptosolnedgången utan några regler och regleverk. Han har sagt att Frankrike hoppas utveckla en ICO-rättsliga ramar som skulle hjälpa landet att bli världens ICO-centrum. För att nå detta mål har han uppmanat Jean-Pierre Landau, tidigare vice bankchef i Frankrike, och hans arbetsgrupp för reglering att utveckla lagstiftning om virtuella valutor.

Landau har tidigare varit ganska skeptisk till kryptovalutor, särskilt Bitcoin. Om denna lagstiftning genomförs framgångsrikt kan Frankrike fortsätta att vara en global ledare i framtiden inom FinTech. Som sannolikt kommer att kretsa av blockchain, krypto och ICOs.

Tillgångar, ej valutor

G20-toppmötet erbjöd mer än bara en plats för Le Maire att omvärdera sina tankar om Bitcoin. Det gav också tillfälle för världsledare att bestämma hur de skulle definiera kryptovalutor i framtiden.

Konsensus tycktes vara att de inte skulle ses som valutor alls, utan snarare som tillgångar.

 

Källa:Nikita Blows, http://bitcoinist.com/

Comments (No)

Leave a Reply