Bittrex kommer ta bort 82 coins från sin handelsplattform

Ett positivt steg för kryptomarknaden.

 

Bittrex, en av de största kryptobörs sidorna som också driver UpBit, Sydkoreas näst största börs som drivs av dotterbolaget Dunamoo i Kakao, har sagt att de kommer att ta bort 82 coins från sin handelsplattform.

Coin rensning

”Ibland finns det omständigheter som leder till att Bittrex tar bort en coins plånbok eller helt från marknaden på Bittrex börs”, säger Bittrex-teamet. ”Vi kommer att ta bort plånböckerna som ingår i listan nedan den 30 mars 2018. När dessa plånböcker har tagits bort kommer vi inte längre att kunna återställa dessa coins. Användare måste dra tillbaka sina coins före den 30 mars 2018 för att behålla dem. ”

Bittrex-teamet uppgav också att flera kryptovalutor har brutna blockkedjor, som har inaktiverat användare från att ta ut sina pengar.

”coins markerade med en asterisk (*) har brutna blockkedjor eller plånböcker som inte tillåter uttag,” säger Bittrex.

På ledande handelsplattformar är det svårt för börser att upprätthålla en stabil orderbok om en kryptovaluta inte har tillräckligt med likviditet och efterfrågan från plattformens användare. Brist på likviditet leder till prismanipulation, som kan initieras med medel så lite som $ 50 000, vilket framgår av den nyligen gjorda studien gjord av Sylvain Ribes.

Genom att använda en metod som kallas slippage en process för att sälja $ 50.000 av en viss kryptovaluta på en handelsplattform för att mäta dess inverkan på priset. Utvärderade Ribes likviditeten hos de digitala tillgångarna på större börser som OKEx och GDAX. Medan GDAX hade en glid på mindre än 1 procent, OKEx och andra börser med handel av kryptovalutor med fler coins eller lågvolym kryptovalutor. Ledde varje försäljning på $ 50 000 till en minskning av marknadens värde med 2 till 10 procent.

”En liten bit av wash trading och robot handels inflation kan förväntas på en oreglerad marknad. Vad jag inte förväntade mig var bedrägeriets omfattning, säger Ribes. ”Många coins med upp till $ 5 miljoner i handelsvolym, skulle kosta dig mer än 10% i avikelse, om du vill likvida bara $ 50k i tillgångar,” tillade han.

Wash trading och prismanipulation är vanligare på större handelsplattformar med små kryptovalutor eller lågvolym valutor. US Securities and Exchange Commission (SEC) varnade nyligen investerare mot pump- och dumpningssystem som kan förekomma på kryptomarknaden.

”Bedrägerier försöker ofta använda nya coins och nya tekniker som lockbete för att övertyga potentiella offer för att investera sina pengar i bedrägerier. Dessa bedrägerier inkluderar ”pump-and-dump” och marknadsmanipuleringssystem som involverar börsnoterade företag som hävdar att de ska exponera för denna nya teknik, säger SEC: s i ett uttalande.

SEC: s engagemang

Tidigare denna månad begärde SEC att Kryptobörser skulle antingen avmarkera ICO-tokens eller registrera sig hos byrån för att fortsätta tillhandahålla stöd för tokens. För US-baserade kryptobörser som Bittrex är det obligatoriskt att registrera sig hos SEC innan de behandlar branscher som involverar tokens.

Under de närmaste månaderna kommer många större utbyten sannolikt att avlista eller ta bort små kryptokurvor som är benägna att bli pumpade och dumpade eller marknadsmanipulerade.

Här är listan på alla coins som kommer försvinna: Bittrex’s lista

 

Källa:Joseph Young, https://www.ccn.com

Comments (No)

Leave a Reply