Santander satsar stort på Ripple

Santander har större planer för Ripples teknik

Den spanska bankgiganten Santander säger att den planerar att utöka sin användning av Ripples xCurrent-teknik till en stor pool av potentiella kunder.

Tidigare denna månad tillkännagav Santander utvecklingen av OnePay FX, den första blockchainbaserade internationella penningöverföringen servicen över flera länder, byggd på Ripples xCurrent. I en ny Q & A-session med FT säger verkställande direktören Ana Botín på sikt att det nya partnerskapet med Ripple inte bara är för personer som har bankkonton hos Santander.

Här är utdrag ur intervjun:

Financial Times: Nu är den här tjänsten för närvarande bara tillgänglig för Santander-kunder i ett av de länder du nämnde, men du funderar på att dela upp det av något bredare baserat som en separat app för alla.

Ana Botín: Absolut, ja … Vi arbetar, som du säger, för att göra detta också – jag har ingen tidpunkt för det – en separat app så det är öppna marknadsbetalningar och så är vi väldigt exalterade om potentialen. ”

Steget gör det möjligt för Santander att bli en direkt konkurrent med betalningsplattformar som TransferWise.

Botín lyfte också fram den robusta kapaciteten hos Ripples xCurrent, säger tekniken är mer än tillräckligt kraftfull för att hantera sitt utländska betalningssystem.

Financial Times: En av nackdelarna med blockchain, som den för närvarande utvecklas, är att den är kapacitetsbegränsad, eller hur? Så hur mycket av en nackdel är det för dig?

Ana Botín: För utbytesbetalningar, med tanke på de volymer vi har, är det inte en begränsning. Så faktiskt, med det nya initiativet som redan är på plats täcker vi faktiskt 50% av alla FX-betalningar som Santander-koncernen gör årligen, och det fungerar riktigt bra, för de skenor vi använder – som du säger att vi har samarbetat med Ripple – vi har testat dem i två år, faktiskt hos våra egna medarbetare. Och det fungerar, det är säkert. Det är helt kompatibelt, och uppenbarligen har vi kontrollerat att vi följer alla lokala föreskrifter. Så du är i säkra händer.

Den fullständiga intervjun visar ett väsentligt skifte i hur bankerna gör affärer och visar att Santander erkänner vad som ligger framöver och hur banken positionerar sig som en viktig internationell betalningsbearbetningsledare i den blockchainbaserade digitala ekonomin. En ny rapport från Citigroup beräknar att europeiska banker ensam kan förlora mer än en tredjedel av sina intäkter till nya betalningsmodeller år 2025.

 

Källa:https://dailyhodl.com/

Comments (No)

Leave a Reply