Coincheck kommer att kompensera alla användare

Coincheck den japanska Kryptovaluta-börsen hackades

Coincheck kommer att börja kompensera kunder som förlorade sina tillgångar under januari hackerattacken. Företaget meddelade att de kommer att fortsätta sin verksamhet och att användarna kommer att kompenseras.

Coincheck återbetalar sina kunder

Japanese Services Agency (FSA) skickade ”straffmeddelanden” till vissa kryptobörser i landet. En viktig högre tjänsteman vid FSA berättade för reportrar att Coincheck skulle återbetala kunderna under de kommande dagarna.

Nu är Coincheck redo att ge tillbaka sina kunder cirka 80% av den totala yenen som förlorats under hackerattacken. Anfallet som ägde rum den 26 januari, resulterade i en förlust av NEM till ett värde av 58 miljarder yen och över 260 000 kunder drabbades av händelsen. När attacken inträffade, tvingades företaget avbryta alla sina tjänster.

Den officiella webbsidan för Coincheck säger som följer:

”Vi vill gärna ge våra kunder, andra utbyten och alla andra som berörs av den olagliga överföringen av NEM som uppstod på vår plattform erbjuda våra uppriktiga ursäkter. Vi lovar att vidta åtgärder på alla punkter som anges i den affärsförbättringsorder som lämnats av Financial Services Agency när vi arbetar för att återuppta normal affärsverksamhet. ”

Den attack som Coincheck drabbades av genererade bekymmer i de japanska myndigheterna. I själva verket har sexton kryptobörser beslutat att skapa en självreglerande organ som kommer att börja fungera i april. Avsikten bakom det är att skapa en bättre ram för kryptoverksamheter och att skydda investerare mot eventuella problem.

Samtidigt började FSA att styra kryptobörser och skapa inspektioner på plats i de flesta av dem. Men Coincheck hackerattack var inte det enda problemet som väckte oro bland japanska institutioner.

En annan kryptobörs som kallas Zaif, presenterade ett fel på sin plattform som gjorde det möjligt för investerare att köpa Bitcoin gratis.

Coincheck kommer nu att arbeta för att uppfylla alla krav på lagstiftning (KYC och AML) och ge tillbaka pengar till de användare som påverkas av hackerattacken.

Källa: Carlos Terenzi, https://usethebitcoin.com/

Comments (No)

Leave a Reply