Goldman Sachs kommer att öppna en trading-avdelning för bitcoin

Goldman Sachs tar klivet in i kryptomarknanden.

Goldman Sachs kommer att öppna en trading avdelning för bitcoin , enligt ett uttalande av banken
Enligt New York Times började den jättebanken som har basen i USA börja utforma den nya kryptoplanen. Finansinstitutet planerar att använda sina egna resurser och ytterligare stödja många Bitcoin-baserade startups.

Rykten om Goldman Sachs kryptoprojekt har cirkulerat sedan december 2017. Däremot har styrelseledamöterna bekräftat att rapporterna varit falska.

Idag är det säkert att den amerikanska banken kommer att erbjuda sina kunder Bitcoin-terminsavtal. Vi vill påminna dig om att Goldman VD Lloyd Blankfein har karakteriserat Bitcoin i november 2017 som ett ”fordon för att begå ett bedrägeri”.

”Jag skulle inte beskriva mig själv som en sann troende som vaknar och tror att Bitcoin tar över världen. För nästan varje inblandad person har det skett personliga skepsis till bordet, säger Goldman verkställande direktör, Rana Yared.

Goldman Sachs kommer att bli den första amerikanska banken för att återinvestera sina egna resurser och handla dem inom en Bitcoin-avdelning. Banken har redan fått positiva åsikter från flera spekulativa fonder, men även investerare.

”Det ekar hos oss när en kund säger:” Jag vill hålla Bitcoin eller Bitcoin terminer eftersom jag tycker att det är en alternativ värdereserv, ”tillade Yared.

Under de närmaste veckorna hoppas finansinstitutet ska få Federal Reserves godkännande och börja handla Bitcoins.

 

Källa:Adriana Midrigan, https://coindoo.com/

Comments (No)

Leave a Reply