ICO förbud i Sydkorea kan snart få ett slut

Snart är ICO förbud ett minne blott

Sydkorea har varit ett av de länder som har bestämt sig för att förbjuda initial Coin Offerings(ICO) från sitt territorium. Efter Kina har Sydkorea vidtagit olika åtgärder för att reglera Kryptomarknaden. Däremot kan förbudet snart vara över.

ICO förbudet ska tas bort

Enligt Korea Times arbetar de finansiella myndigheterna från landet för att tillåta ICO. Det kommer givetvis inte att finnas totalt tillstånd, men vissa inom vissa regler . Denna information har cirkulerats sedan det första förbudet mot ICO: er. Regeringen bestämde sig för att förbjuda alla ICO’s för att samla tid för att skapa bättre regler.

Som det rapporteras av den lokala tidningen, en anonym källa som inte kunde tala med media om förhandlingarna, förklarade att de finansiella myndigheterna samarbetar med andra myndigheter för att upphöra förbudet.

”De finansiella myndigheterna har pratat med landets skattebyrå, justitieministeriet och andra relevanta myndigheter om en plan för att tillåta ICO i Korea när vissa villkor är uppfyllda.”

En av de största skillnaderna med Kina och deras ICO-förbudet är att Sydkorea inte tvingade företagen att återlämna de medel som samlats in genom ICO. Dessutom kan sydkoreanska investerare placera sina pengar i ICO’s som inte är verksamma i landet.

De bestämmelser som kan gälla är relaterade till skatter och licenser. De ICO som inte uppfyller dessa krav kommer inte vara lagliga.

”Olika scenarier som införandet av mervärdesskatt, en kapitalvinstskatt eller både två. Även insamling av företagsskatt från lokala kryptobörser diskuteras ”, kommenterade den anonyma källan.

Under 2017 samlade ICO’s över 4 miljarder dollar och trenden ser ut att fortsätta öka under 2018. Länder från hela världen försöker reglera denna marknad. Men Initial Coin Offerings hittar vägen för att undvika stränga och hårda regler genom att flytta utomlands till olika krypto vänliga länder.

För att få nyheterna innan alla andra följ våra socialamedier.

Källa: Carlos Terenzi, https://usethebitcoin.com.

Comments (No)

Leave a Reply