Grundaren av Twitter säger att bitcoin kommer att bli ”världens enda valuta” inom 10 år

Grundaren av Twitter och Square har kommit ut och sagt att bitcoin blir världens gemensamma valuta om 10 år.

Till The Times, sade Jack Dorsey, VD för Twitter och betalningsföretaget Square, att kryptovalutor som använder blockchain skulle bli nästa stora genombrott.

”Världen kommer slutligen att ha en gemensam valuta, Internet kommer att ha en gemensam valuta. Jag tror personligen att det blir bitcoin. ”

Han tillade att det skulle kunna ske inom de närmaste 10 åren. Det kan dock hända snabbare än det.

Han är för närvarande i London för att marknadsföra Square, som togs till Storbritanien förra året. Square gör det möjligt för sina amerikanska kunder att köpa och sälja bitcoin genom sin app. Däremot säger Dorsey att just nu har bitcoin inte ”förmåga” att bli en ”effektiv valuta.’

Just nu står bitcoin inför ett antal hinder – till exempel ett krav på reglering – som pressar ner priset. Vid publiceringstidpunkten handlas den till 9133 dollar, enligt CoinMarketCap. Men i jämförelse med sitt ath på över $ 19.000 i slutet av december, har bitcoin fortfarande mycket att bevisa. Ändå är Dorsey av den uppfattningen att kryptovalutan kommer att övervinna de utmaningar som den står inför för att vara den valuta som väljs för dagliga inköp.

Investerat i Kryptovalutor.

Dorsey avslöjade förra veckan att han är en bland de nya investerarna i Lightning Labs, en start som syftar till att göra bitcoin-transaktioner billigare och snabbare. Enligt Crunchbase är detta Dorseys första investering i ett digitalt valutaföretag och ytterligare fördjupar sitt intresse för kryptovärlden.

Tanken bakom Lightning är att ta itu med Bitcoins skaleringsproblem. Med hjälp av The Lightning Network kan en användare öppna en kanal off-chain för att göra sina betalningar där, i stället för på den offentliga huvudboken. Eftersom betalningarna är off-chain förväntas de bli billigare och snabbare, vilket kan lösa de flaskhalsproblem som bitcoin lider av för närvarande.

”[Bitcoin] är långsamt och det är dyrt, men när fler och fler människor har det går dessa saker bort”, säger Dorsey.

Han tror uppenbarligen att Lightning Labs har svaret som kan bidra till att bitcoin blir världens gemensamma valuta under det närmaste decenniet. Tidigare i veckan rapporterades att Twitter kommer att förbjuda krypto-reklam om två veckor i ett försök att begränsa vilseledande annonser relaterade till branschen. Företaget följer i fotspåren Facebook och Google som har meddelat liknande åtgärder.

 

Källa:Rebecca Campbell, https://coinjournal.net

Comments (No)

Leave a Reply