Mobilbetalningsföretaget Square köper Bitcoins för 170 miljoner dollar.

Igår tillkännagav Square Inc. att man har köpt ytterligare 170 miljoner dollar i Bitcoin, vilket tar sina totala likvida medel i den digitala tillgången till fem procent.

”Varför gör vi det här? Vi tror att Internet behöver en inbyggd valuta och vi tror att Bitcoin är det, säger VD Jack Dorsey under ett kvartalsresultat tidigare i dag.

Square var ett av de första offentliga företagen som gjorde en investering i den marknadsledande kryptovalutan och köpte 50 miljoner dollar i Bitcoin redan i oktober 2020. Företaget har nu köpt ännu mer Bitcoin, och Square avser nu att lansera fler Bitcoin-fokuserade produkter – något som Dorsey sa stämmer överens med Squares incitament för kunderna nu när företaget har mer hud i spelet.

Squares beslut kom på efter att företaget avslöjade att Cash App hade över 36 miljoner aktiva användare per månad i december, en ökning med över 50% från förra året. Enligt Dorsey,

”Vi såg kunder öka sin användning av produkter utöver peer-to-peer-transaktioner, inklusive användning av vårt Visa Cash Card, Cash Boost och Bitcoin.”

Faktum är att företaget nyligen lanserade Bitcoin boost, en funktion som ger människor ett sätt att tjäna Bitcoin på alla kontokortköp.

Dessutom avslöjade företaget också att fjärde kvartalet 2020 såg Bitcoin-volymer per kundhöjning mer än 2,5 gånger jämfört med samma period förra året, med den nämnda höjningen drivs av köpaktivitet från både befintliga och nya kunder.

Inte överraskande, vilket motsvarar den marknadsomfattande tjurkörningen, har krypto-adopteringshastigheter ökat mycket på senare tid, med en miljon kunder som köper Bitcoin för första gången bara i januari 2021. Som jämförelse gjorde 3 miljoner kunder det under hela 2020. Så det är mycket förståeligt varför Square Inc åter igen köper på sig Bitcoin.

”Vi kommer också att fördubbla vårt engagemang för Bitcoin och fortsätta leta efter nya sätt att koppla ihop våra produktlinjer inom appen Cash app.”

Comments (No)

Leave a Reply