Googles grundare pratar om kryptovalutor

På lördagen den 28 april 2018 talade medgrundaren av Google, Sergey Mikhaylovich Brin om inverkan av krypto-mining i IT-branschen, medan han skrev ett brev till Googles investerare. Enligt Sergey Mikhaylovich har den ökande efterfrågan på mycket kraftfulla datorsystem som används för mining av olika kryptokurvor som Bitcoin [BTC], Ethereum [ETH], etc. lyckats bidra till ”boom of computers”.

Sergey Mikhaylovich är en rysk-amerikansk datavetenskapare och internetföretagare. Han grundade Google med Larry Page. I sitt nyhetsbrev nämner Sergey Mikhaylovich Brin i detalj om de olika faktorer som har bidragit till det plötsliga upproret av datakraft i den moderna världen. Han säger att plötslig ökning av datorhastigheten också kan ses i deras sökmotor, Google. Deras egna processorer har blivit snabbare med en stor marginal på 200 000 GPU-operationer under en kort period på 20 år

Den första faktorn som Sergey Brin har nämnt i hans brev är den ”Steady hum av Moores lag”. Moores lag säger att antalet transistorer per kvadrattum på integrerade kretsar fördubblas varje år. Moores lag har förutsagt att detta mönster kommer att fortsätta. Denna observation gjordes av Intels grundare Gordon Moore 1965.

Den andra faktorn som Sergey Brin har sagt är att det finns en ökande efterfrågan på kraftfulla databehandlingsprocessorer, som delvis kommer från online dataspel och deras grafiska system. Därefter kommer den stora efterfrågan från den grafiska processenheten [GPU] -friendly proof-of-work-algoritmerna som finns i några av de ledande krypto-miningsystemen, såsom Ethereum.

I sitt brev säger han:

”Förvånansvärt, från de GPU-vänliga proof-of-work-algoritmerna som finns i några av dagens ledande kryptokurser, som Ethereum”

Den senaste och snabbaste datatekniken används för att mina eller uppdatera kryptovalutors blockchain genom en process som kallas the proof of work.

Google försöker också använda blockchain-tekniken men han pratade om förbudet mot webbläsartillägg för mining och annonserna för Initial Coin Offerings(ICO).

 

Källa:Arjun B, https://ambcrypto.com/

Comments (No)

Leave a Reply