Ryktas om att Oracle kommer investera i Bitcoin

Max Keizer är en kryptovalutainvesterare och grundare av Heisenberg Capital, Keizer gjorde anspråket via en tweet, som tillskrev kommentaren till en ”källa”. Ellison, medgrundare av det globala datateknologiföretaget Oracle, är en anhängare av blockchain-teknik och har tidigare sagt att den har användning inom alla områden.

Enligt Forbes är Ellison värt över 89 miljarder dollar med investeringar i flera områden inom FinTech-industrin. Miljardären Oracle medgrundare äger också aktier i Tesla, elbilföretaget grundat av Bitcoin-supporter Elon Musk.

Om Keizer har rätt i rörelsen kommer Ellison att gå med i en ny klass bitcoin (BTC) som köper miljardärer och räknar Musk och Mark Cuban bland dem.

Individer, institutioner och regering


Det är dock inte bara miljardärindivider som går in på marknaden. Några av världens största företag drar upp en snabb efterfrågan på kryptovalutor.

Betalningsjätten PayPal gjorde det möjligt för sina användare att köpa och sälja kryptovalutor i början av året. Förflyttningen såg att kryptovalutahandeln på plattformen nådde 242 miljoner dollar på bara 24 timmar.

Dessutom signalerade nyligen VD för Visa, Al Kelly, betalningshanteringsföretagets potentiella stöd för kryptobetalningar. Kort därefter bekräftade företaget sitt deltagande i ett projekt för att få kryptovalutor till bankverksamheten.

Till och med den amerikanska centralbanken tillkännagav en plan för att testa en plattform för snabbbetalningar som heter FedNow. Piloten omfattar flera FinTech-företag, inklusive Ripple-partner Volantis Technologies.

Bitcoin är ny standard


När allt fler av de så kallade ”smarta pengarna” går in på kryptovalutamarknaden blir Bitcoin faktiskt standardportalen.

Grayscale Investments, en förvaltare av kryptovaluta, såg sin Bitcoin-fond, Grayscale Bitcoin Trust, växa kraftigt mot slutet av förra året. Fonden har nu över 27,39 miljarder dollar i tillgångar som förvaltas.

Dessutom har företagsanalysföretaget MicroStrategy följt Grayscales ledning och köpte nyligen ytterligare 10 miljoner dollar i bitcoin kontant. Dess totala innehav är nu över 1 miljard dollar.

Sammantaget verkar det finnas en ny standard, oavsett om det är individer som Musk eller Ellison, eller företag som Visa eller PayPal. Och den standarden är Bitcoin.

Få 20% rabatt hos Binance!

Just nu får du 20% rabatt på courtage vid varje köp och sälj när du startar ett konto hos Binance via oss. Klicka på knappen här under för att skapa ditt konto idag! Binance är en av de största och säkraste plattformarna för handel av kryptovalutor, så missa inte detta erbjudande!

Comments (No)

Leave a Reply