Bitcoin snart värt 91 000 dollar

Kommer Bitcoin vara värt 91 000 dollar innan 2020?

Trots den senaste tidens nedgång i Bitcoin kan detta allt vända sig om. Investerare i Bitcoin fick en härlig överraskning, när analytiker förutspådde att den virtuella valutans värde kan nå 91 000 dollar före mars 2020.

Efter att ha träffat alla tiders högsta på 20 000 dollar i december såg årets början nästan en halvering av priset. Och i helgen värderades myntet till drygt 7 000 dollar. De forskare som är baserade på New York Fundstrat Global Advisors menar dock att de har tittat på det långsiktiga värdet av Bitcoin: De har detaljerat kartlagt kort- och långsiktiga trender, som inkluderar gruvkostnader, handelstrender och andra tekniska analyser.

tom lee

Forskningsledaren, Tom Lee, konstaterar att deras forskning visar att kryptovalutor är mycket mottagliga för dramatiska stigningar. Vilket följer stora fall i värden. Lee utvecklade Bitcoin Misery Index, en spekulativ indikator, vilket innebär att ju lägre ner den är på skalan, desto större sannolikhet kommer Bitcoin att röra sig upp i värde. Den är för närvarande vid näst lägsta punkten.

Olika åsikter om Bitcoin

Tyvärr delar inte alla experter och investerare Lee’s förutsägelser, särskilt inte Warren Buffett. Som har förutsagt Bitcoin att misslyckas. Han har tidigare sagt att han inte äger några Bitcoins och har inga planer på att investera i det någonsin.

Självklart har det senaste fallet i Bitcoins värde inte hjälpts av meddelandet från Google om att de kommer att förbjuda alla annonser som är relaterade till kryptovalutor. De genomförde sitt förbud efter att Facebook meddelade att de också skulle förbjuda krypto-annonser tidigare i år. Utöver detta har kryptomarknaden drabbats av nya regler, efter en varning från US Securities and Exchange Commission (SEC) som kom tidigare i månaden. Nu senaste dagarna har det kommit lite mer positivt ljus till marknaden som återhämtat sig idag till $8600 i skrivande stund. Mycket tack vare ett uttalande från Mark Carney till G20 toppmötet. Läs mer om uttalandet här.

 

Källa:Frankie Crowhurst, https://cryptodaily.co.uk

Comments (No)

Leave a Reply