Coinbase investerar i Mellanöstern största handelsplattform inom kryptovalutor

Rain Financial, en kryptoplattform i Mellanöstern, har tagit in 6 miljoner dollar från Coinbase och andra i en serie A-finansieringsrunda.

Mellanöstern Venture Partners var den ledande investeraren med andra deltagare, inklusive Coinbase, Vision Ventures och DIFC Fintech Fund. Rain Financial tog in totalt 6 miljoner dollar men avslöjade inte den slutliga värderingen.

Rain är den första licensierade kryptovalutaplattformen i Mellanöstern och har godkänts av Centralbanken i Bahrain. Det kommer att använda finansieringen för regional expansion och stärka sitt teknikteam.

Företagets grundare, Yehia Badaway, sa i en intervju att regionen såg en ökning av registreringar och transaktionsvolymer. Dessa användare inkluderar institutioner, professionella investerare och privatkunder. Det verkar i över 50 länder, med Nordafrika som nästa stora marknad efter Mellanöstern.

Rain har samlat in totalt 17,9 miljoner dollar, tillsammans med den tidigare finansieringsrundan med 9 miljoner dollar i december 2020. Företaget positionerar sig som den dominerande aktören i regionen, vilket kan vara lukrativt när regleringen förbättras.

Bahrain är en av de mest kryptofokuserade bland länderna i Mellanöstern. Sedan förra året har tjänstemän diskuterat regelverket för kryptovalutor i hopp om att göra landet till ett blomstrande kryptovalutahub.

En satsning på marknader i Mellanöstern

Coinbase ser uppenbarligen också potential i Rain’s verksamhet. Även om de i stor utsträckning används av amerikaner, har börsen fokuserat på sin globala närvaro, hotad av andra stora börser som Binance.

Börsens investeringsarm Coinbase Ventures har investerat i flera anmärkningsvärda företag, inklusive Compound, Dharma, Dapper Labs, Etherscan och Messari. Senast investerade den i företag taxBit-tjänst för skatterapportering.

Coinbase själv värderas till 75 miljarder dollar, vilket senast samlade in 300 miljoner dollar i en serie E-finansieringsrunda 2018. Företaget kommer att lansera sin efterlängtade börsintroduktion, som Messari säger är värt i närheten av 28 miljarder dollar.

Nu kan du enkelt köpa kryptovalutor hos oss.

Tillsammans med Safello som är sveriges största sida inom kryptovalutor, kan du nu enkelt och säkert köpa Bitcoin med Swish. Sveriges enklaste och bästa sätt att köpa kryptovalutor. Över 170 000 personer har köpt via Safello sen 2013.

Comments (No)

Leave a Reply