Ripples pris skjuter i höjden efter falska Coinbase rykten

Det finns alltid intressanta utvecklingar att notera i cryptocurrency världen. Just nu stiger XRP-priset igen. Tack vare den storaökningen under de senaste timmarna överträffade XRP-priset $ 1. Det mesta av denna spänning drivs av spekulation och hype.

XRP-priset är stigande
Ingen kommer att förneka att XRP-priset går ganska snyggt fram just nu. Dess 17% vinst under de senaste 24 timmarna bör inte tas lätt överhuvudtaget. Som vanligtvis är fallet i denna bransch, är det nuvarande prishoppet främst drivit av hype, spekulation och förväntningar. Det betyder inte att Ripple inte är ett solidt projekt, men det är uppenbart att alla saker måste sättas in i sitt rätta perspektiv hela tiden.

Den här gången verkar det som de flesta förväntar sig att Ripples tillgång kommer att läggas till Coinbase-utbudet. Det är inte första gången sådan rykten är i  ytan. Förra gången var informationen helt falsk och så småningom utlöst en enorm försäljning av marknaden i processen. Det är inte osannolikt att historien kommer att upprepa sig i detta avseende.

Det finns ingen indikation att Coinbase kommer att lista XRP. Företaget har inte gjort några officiella meddelanden. Det betyder inte att den digitala tillgången aldrig kommer att hitta vägen till Coinbase i framtiden. För närvarande är företaget dock inte uppenbart intresserad av att hantera XRP. Situationer som dessa är dock alltid föremål för förändring. För nu finns det ingen indikation att en sådan notering kommer att ske i snar framtid.

Positiv Momentum för Ripple
Även om spekulationerna bränner XRP-priset just nu har moderbolaget Ripple gjort positiva steg. Deras xRapid-lösning är av stort intresse för större betalningsleverantörer. Några av världens största namn har anmält sig till provversion för denna teknik. Det är oklart om detta kommer att leda till integration i verkligheten i framtiden, men målet är inställt. xRapid använder sig av XRP för gränsöverskridande likviditet, så användningsfallen för denna tillgång kommer så småningom att öka i antal.

Trots det är det osannolikt att inte heller Coinbase eller GDAX möjliggör XRP-handel. Medan allting är möjligt i denna bransch är inget sant om inte ett officiellt uttalande utfärdas av det ifrågavarande företaget. Hittills har det inte hänt något officiellt uttalande. Tyvärr vill många människor bli rika snabbt i kryptovärlden, vilket ofta leder till stora prisspekulationer och hög volatilitet.

På papper har XRP en bra chans att bli en stor aktör när det gäller riktig världsnytta. Till skillnad från traditionella kryptovalutor kan denna tillgång göra en positiv inverkan just nu i världen. Om xRapid visar sig vara en framgång för spelare som MoneyGram och Western Union, kommer överföringsvärlden att se väldigt annorlunda ut snart. Det skulle vara en mycket bättre anledning till en XRP prisökning jämfört med falska Coinbase rykten.

Author: JP BUNTINX, https://www.newsbtc.com/

Comments (No)

Leave a Reply