Enjin Coin Analys

Enji Coin

De flesta onlineupplevelser innebär någon form av värdeöverföring. Speciellt i de flesta spel som följer freemiummodellen. Detta innebär att spelet tillhandahålls gratis men att företaget gör sina pengar från små, upprepade inköp i spelet. Vanligtvis görs detta med ett kreditkort och en betalningsleverantör. Varje online-upplevelse som kräver överföring av värde eller betalning är det perfekta användningsfallet för kryptokurvor. Enjin tar på sig denna utmaning genom att skapa ett cryptocurrency ekosystem centrerat kring onlinespel.

Vilka egenskaper finns på Enjin-plattformen?

Enjin erbjuder en all-in-one webbplatform för att skapa engagerade samhällen kring specifika spelplattformar. Den har sitt eget innehållsbehandlingssystem (CMS) och webbutvecklare. Webbplatsbyggaren är dra och släpp vilket betyder att du inte behöver någon kodningserfarenhet för att sätta ihop en världsklassig webbsida. Detta är perfekt för tekniskt kunniga nybörjare såväl som skickliga programmerare som skulle älska att spara lite tid och ansträngning.

Enjin-plattformen har forum som kommer förbyggda med standarddiskussionsfunktionerna. Det är utformat på gamifieringsprinciper där användare kan få poäng, få utmärkelser och nivå upp genom att bygga sitt rykte i samhället. Det finns också en Enjin native app för Android och iOS-enheter som tjänar din specifika community. Den innehåller allt innehåll från dina moduler på Enjin-plattformen på ett enkelt ställe för att din stam ska kunna komma åt. Fördelen med detta är att användarna kommer att få push-meddelanden via appen så att de aldrig är ute av slingan.

Kan Enjin integreras med det faktiska spelet?

Verkligen. Enjin CMS har plugins som integreras med de flesta av de stora spelen som finns där ute just nu. Spel som stöds inkluderar Minecraft, World of Warcraft (WoW), Battlefield 1 och minst 7 andra populära spel. Exempel är att importera och synkronisera WoW-guildkaraktärer och rankas från spelet till Enjin-plattformen. Tecken- och guildata synkroniseras automatiskt och uppdateras dagligen.

Var är biten om en blockchain lösning för spel?

Du har rätt. För artikeln att vara på denna sida måste det vara lite om blockchain-tekniken som är inblandad! Enjin-plattformen har sin egen kryptokurrency kallad Enjin Coin (ENJ).

Vad är Enjin Coin (ENJ)?

Det är ett Ethereum-baserat ERC-20-token. Det kommer med fördel av Ethereums inbyggda smarta kontrakt samt en mängd programvaruutvecklingspaket (SDK) för att skala på plattformen. Syftet med ENJ är att representera virtuella varor på blockchain. Som nämnts i andra artiklar är blockchains premiss att allt kan representeras som en token. SDK: erna är avsedda för spelutvecklare att skapa integreringar som spänner över olika spel. Gamers kan sedan handla sina digitala tillgångar mellan spel och växa sin onlineportfölj med verkligt världsvärde. Tecknet löst också problemet med onlinesvig med inköp i spelet. Det uppskattas att för varje giltig transaktion finns det 7,5 transaktioner som är bedrägliga. Enjin Coin kommer med fördelen av ökat förtroende, säkerhet och mycket låga transaktionsavgifter.

Vad annat kan du bygga med Enjin SDK?

Enjin SDK gör det enkelt för utvecklare att bygga sin egen decentraliserade betalnings gateway. Tänk PayPal för blockchain. Möjligheten är att bygga anpassade kundvagnar, webbfakturor, email och sms-meddelanden samt återbetalningar. En stor funktion i denna ansökan är att betalnings gateways byggda på Enjin kan betala flera personer i en transaktion. Fonderna delas upp till de relevanta användarna baserat på det smarta avtalet som redan är på plats. En stor användning av detta skulle vara för vinstdelning från pooler där tokens distribueras automatiskt till flera parter baserat på en överenskommen distribution.

Enjin Digital Smart Wallet?

Enjin har satsat mycket på att bygga säkra multicoin, inbyggda mobilplånböcker för Android och iOS-enheter. Det finns också en APK-fil tillgänglig för nedladdning för Android-enheter. Plånboken har innovativa säkerhetsfunktioner och ett smart användargränssnitt som utvecklas till användarens behov. Plånboken stöder Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Enjin Coin och något ERC-20 Ethereum-baserat mynt. De planerar också att i framtiden införa stöd till andra altcoiner. Den bästa säkerhetsfunktionen är Enjin Secure Keyboard. Det är ett tangentbord som är inbyggt i appen och förhindrar att snoopingprogram eller keyloggers tar upp dina lösenord och privata nycklar. Tangentbordet kan även ställas in för att randomisera nycklarna för dem som har ultimata säkerhetsparanoia.

Plånboken använder två olika krypteringsskikt för att hålla din data säker. På en hårdvarunivå finns det Advanced Encryption Standard (AES) och själva mjukvaran används även anpassad programvarukryptering. Alla data som behandlas sparas i krypterat minne. Appen blockerar också alla inspelningar eller skärmdumpar i plånboken på operativsystemsnivå.

Använda sociala nätverk

Varje medlem i din gemenskap kommer att ha en profil och användare kan skicka meddelanden till andra användare. Det finns också en vägg som visar ett flöde av användarens senaste aktivitet och interaktioner. Detta gör att användarna kan hålla sig uppdaterade med alla deras interaktioner på Enjin-plattformen. Det visar också sina rankningar och utmärkelser till resten av samhället för bragging rättigheter.

Andra moduler finns på Enjin-plattformen

Vad din gaming community behöver, Enjin har en modul som kan förlänga standardfunktionen. Med över 50 moduler finns stöd för wikis, support biljettsystem, forumbrädor, chattgrupper, kundvagnar och bloggar.

Är teamet trovärdigt?

Teamet har beprövad kompetens inom kryptokurvor, mjukvaruutveckling, marknadsföring och affärer. De listar också medgrundaren av Ethereum, Anthony Diiorio som en av deras affärsrådgivare.

Vad är Enjin roadmap?

Den mest spännande utvecklingen för väg framåt är partnerskapet med Efinity. Efinitetsnätverket kan ses till Enjin som Lightning Network är till Bitcoin. Det är en sidokedja som går på separat infrastruktur. Bitcoin och Ethereum-nätverket är redan mycket överbelastade och kan vara långsam ibland. De är också dyra med höga transaktionsavgifter. Lösningen var att införliva Efinity i Enjin-erbjudandet. Enjin-plattformen kan skala till miljoner användare och erbjuda höghastighets- och nästan nolltransaktionskostnader. Fördelen är att transaktionerna på denna blockchain kommer att förbli tillförlitliga och kan verifieras på Ethereum blockchain. I detta avseende kan Efinity ses som ett ramverk för utvecklare att bygga spel som är decentraliserade. Tystnaden av trustless gameplay är ett nytt begrepp och kommer att bryta ny mark i videospel.

EnjinX Blockchain Explorer planeras också som kommer att bli en webbaserad explorer för flera blockkedjor. Intressant kommer det också att möjliggöra bläddra i ENJ-speltillgångar i framtiden.

Slutsats

Det är uppenbart att Enjin har ett solidt användningsområde för Enjin-plattformen och tjänster och att ekosystemet redan har infiltrerat spelgemenskapen. Företaget planerar att vara värd för en presentation på 2018 Game Developers Conference i San Francisco som kommer att gå långt för att stärka sitt rykte inom utvecklingssamhället. Eftersom utvecklare är vanligtvis tidiga adoptörer, blir det glädjande och inkluderat i ENJ-token kommer att bli ett bra steg för företaget.

Länk till Enji coin hemsida.

Comments (No)

Leave a Reply