Killen som köpte pizza för 10k BTC köper nu pizza med hjälp av Lightning Network

Laszlo Hanyecz, killen som köpte 2 pizzor för 10 000 bitcoins 2010 har nu köpt pizzor igen med hjälp av ”Lightning” Bitcoin-nätverket. De 10 000 Bitcoinsna från och med idag skulle ha varit värd 96 miljoner.

Laszlo var angelägen om att pröva verklig handel med hjälp av blixtnätet. Hans vän från London gick med på att göra transaktioner med hjälp av belysningsnätet och gjorde i sin tur arrangemang för att få pizza levererad av en lokal pizzaaffär.

Transaktionen och leveransen visade sig vara lätt-pissig. Laszlo skulle visa hash pre-image till leveranspojken. Och bara när de första 4 och sista 4 tecknen i hash-förbilden matchade den med leveranspojken skulle pizzaen levereras till honom. Transaktionen hände omedelbart och Laszlo kunde sluka pizza med sin familj.

Laszlo beskrev hans affär på sin blogg, som säger,

”Jag ville ha två pizzor och försöka göra det så nära automatiskt som möjligt. Jag ville inte förutbetala och sluta med ingen pizza. Såvitt jag vet har vi inte pizza / bitcoin atomväxlingsprogram, men vi improviserade och bestämde att jag skulle behöva tillhandahålla betalnings hash-förhandsbilden till leveransföraren för att kunna hävda min pizza. Om jag inte kan ge förhandsbilden, förutsatt att jag betalade, skulle inte pizza skickas över och det skulle bli förstört. ”

Arun Pratap, en krypto-investerare säger,

”Även jag vill göra det här. Någon hittar mig en återförsäljare från London. Attans!!! Världen går faktiskt framåt alltför fort. ”

John Hank, en pizza och krypto entusiast säger,

”Snart, snart kommer alla pizzaaffärer över hela världen att använda Bitcoin Lighting Network. Framtiden är här bois. ”

Liza Kurk, en blockchainutvecklare säger,

”De viktigaste pojkarna? Bitcoin skapades inte på den här visionen eller var det? Bra PR för Bitcoin men. ”

Kommer Bitcoin Lighting Network att visa sig vara användbar? Några marknadsobservatörer har känt den gapande kopplingen i Bitcoins filosofi om detta Lightning-nätverk är implementerat. Några andra anser att det kommer att lösa Bitcoins senaste skalningsproblem med avgifter och transaktionstider.

Laszlo avslutade sin erfarenhet på sin blogg som säger,

”Så det finns det någon anledning att göra detta istället för en on-chain-transaktion? För vad jag beskrivit här, förmodligen inte. Målet var bara att leka med c-belysningen och göra något mer än att blanda några santoshi tillbaka och fort. Kanske så småningom kommer pizzaaffärer att ha egna belysningsnoder och jag kan öppna kanaler direkt till dem. ”

Comments (No)

Leave a Reply