Steem Analys

Steem

Steem är en ”blockchain-baserad social media-plattform där vem som helst kan vinna belöningar”. Steemet är en plattform som uppmuntrar användare att göra interaktion genom att belöna dem med kryptovalutor, när man deltar genom att posta, rösta och integrera på sidan.

VD Ned Scott och Daniel Larimer, CTO of Steemit och grundare av Bitshares, kom tillsammans och skapade Steem 2016.

Steem beskriver deras plattform till att vara ”den första kryptokvalutan som försöker att exakt och transparent belöna ett obegränsat antal individer som gör subjektiva bidrag till ett community”. De använder ett rättvist bokföringssystem som alltid kommer att återspegla ditt eget bidrag, så om du deltar så kommer du att bli belönad.

Vem kan dra nytta av Steem?

Steem har byggts för vanliga människor, för att belöna vanliga människor för deras bidrag till communities, med målet att bemyndiga människor över hela världen. Eftersom tekniken Steem är uppbygt på ett sätt som kan bearbeta tusentals handlingar per sekund, kan man snabbt tjäna digitala tokens och belönas med dem cirka 24 timmar efter det innehåll eller röster man har skapat.

Grupperna av människor som Steem säger kan dra nytta av att använda denna plattform, är bland annat:

skapare
marknadsförare
shoppare
företagare
bloggare
kommenterare
Internetläsare

Sociala medier plattformar som Reddit, Facebook och Twitter har sett användare genererat innehåll publicerat av sina medlemmar och skapat miljardvärde för aktieägarna i företagen. Steem arbetar dock på ett annat sätt. Mycket av det värde som skapas av de personer som tillhandahåller bidrag på sociala medier och online-samhällen belönas med virtuell valuta och inte företagen.

Vad är Steemit?

Steemit.com är en plattform för sociala nätverk och innehållsbelöningar som använder Steem-tekniken för att belöna användare för att skapa innehåll över hela internet. Det ger belöningar i 50% Steem Power, och 50% Steem dollar.

Genom att bygga ett online-community som belönas i kryptovaluta för att dela sin röst, steemit förvandlar om den  sociala medievärlden och bygger snabbt en växande social ekonomi, eftersom det är användarna som tjänar vinster från att använda det i stället för endast företagets aktieägare som i andra plattformar.

En gemenskap byggs genom att tillåta användare att belöna andra användare för innehållet som de skickar genom att använda den revolutionerande Steem blockchain och kryptovaluta. Det är gratis att posta på Steemit.com, vilket är det som gör det perfekt för den vanliga personen och innehållsskaparen. Den dagliga valutan distribueras sedan till innehållsproducenter beroende på hur många röster de får för de tjänster de gör.

Hur du kan tjäna digitala tokens på Steemit

Steem har flera typer av tokens, Steem, Steem Dollars (SBD) och Steem Power (VESTS). Steem och Steem Dollars är likvida medel medan Steem Power är inte.

När du betalas på webbplatsen Steemit kan du välja att betala 50% i STEEM Power och 50% i STEEM Dollars, eller 100% i STEEM Power. Här är ett exempel på en 50/50 utbetalning: Om du tjänar $ 200 på ett inlägg får du $ 100 STEEM Dollars, och 50 STEEM Power (förutsatt att STEEM Power är värd $ 2 av varje power, vid den aktuella tiden).

Steemit har tre sätt att tjäna digitala tokens som community-deltagare, och det är enkelt att engagera sig och börja belönas med kryptovaluta.

På Steemit webbplats kan du tjäna digitala tokens av:

Inlägg – Genom att dela dina inlägg kan du tjäna uppröstningar från medlemmar i samhället. Beroende på de röster du får får du en del av den pågående Steem-belöningspoolen.

Röstning och handplockning– Om du upptäcker ett inlägg och uppröstar det innan det blir populärt, kan du tjäna en handplocknings belöning. Belöningsbeloppet beror på hur mycket Steem Power du har.

Inköp – Användare kan köpa Steem eller Steem Dollar tokens direkt via Steemit plånboken med bitcoin, Ether eller BitShares tokens. De är också tillgängliga från andra marknader och utbyten, inklusive BlockTrades, Poloniex, Bittrex, Shapeshift.io och Changelly.

Att tjäna digitala tokens är enkelt, och Steemit-politiken gör det rättvist för alla användare att belönas oavsett hur ofta de deltar och postar. Digital tokens skapas ständigt av Steem-nätverket. Några av symbolerna ges till användarna som lägger till verkligt värde för Steemit genom att lägga ut innehåll, kommentera andra användares innehåll och rösta om andras innehåll och resten av den dagliga token-potten distribueras bland innehavarna av Steem power och vittnen som driver blockchain.

Spara dina Steem Valutor

Den officiella Steemit-webbplatsen har inbyggd plånboksfunktion, så genom att anmäla dig till webbplatsen har du också skapat din plånbok för lagring, Steem, Steem Dollars och Steem Power. Det finns också en plånbok som du kan ladda ner och även en mobil plånbok som kallas eSteem, som fungerar som ett mobilt gränssnitt till det sociala nätverket själv, så att du kan komma åt alla huvudfunktioner på webbplatsen och även överföra dina pengar.

Vad gör Steem annorlunda?

Även om det finns många andra tippplattformar som dyker upp just nu är Steem annorlunda än resten. Många andra kryptovaluta-tippplattformar kräver att deras användare ger upp något för att belöna andra för sina bidrag. Men för att belöna andra på Steem är allt som en användare behöver göra för att rösta på en annan användares innehåll eller inlägg, precis som om du göra ett inlägg på Facebook eller på Reddit. Detta uppmuntrar användarna att delta i samhället och belönar de bästa skaparna med valuta som kan hämtas i sin egen personliga plånbok och bytas ut när som helst för den verkliga fiat-valutan.

Slutsats

Vi använder alla sociala medier, men det har nog aldrig hänt dig innan att du kan belönas för innehållet du delar.

Steem förändrar hur vi använder sociala medier genom att tillåta användare att tjäna belöningar för sitt aktiva deltagande. Genom att skapa ett incitament bakom interaktionen skapar denna teknik en blomstrande gemenskap där kvalitetsinnehållet är viktigt.

Om du har något att dela med dig av, som förtjänar att ses av en stor publik, och som du förtjänar att bli belönad för, är Steemit perfekt för alla de aspirerande författarna bland oss, liksom vanliga människor med åsikter att dela och diskutera.

Att uppmuntra och belöna användarna av en social media-plattform är en bra idé eftersom det främjar tillväxt och skapar en grupp människor som interagerar med andra. Därtill distribueras digitala tokens på ett rättvist sätt så att det bästa innehållet får igenkänning och alla blir motiverade för att delta.

Steem är en framåtblickande blockchain-teknologiplattform som kan göra en stor inverkan och bidrag till den redan livliga sociala medier världen eftersom dess belöningar ger människor en anledning att gå med och att aktivt engagera sig.

 

Author: Oliver Dale https://blockonomi.com/

Comments (No)

Leave a Reply