Lisk Analys

Lisk

Lisk är en av de många tillgängliga blockchain applikationsplattformar som skapades i början av 2016. Den är utformad så att utvecklare kan skapa egna decentraliserade appar – liknande i funktion till Ethereum eller NEO.

Den är beroende av sitt eget nätverk av blockchain tillsammans med en utpekad token, känd som LSK. Utvecklarna bakom Lisk hoppas att det ska användas av andra utvecklare, skapa såväl som distribuera och hantera blockchain-applikationer av decentraliserad natur. För att göra det kommer dessa utvecklare att distribuera sina sidokedjor som är kopplade till nätverket av Lisk och dess anpassade token. Eftersom sidokedjor är flexibla har utvecklare fullständig anpassning av sina egna blockchain-applikationer med Lisk.

lisk

När Max Kordek och Oliver Beddows tittade på blockchain-industrin efter flera år inom den, insåg de att utvecklarens adoption saknades. De tog detta som ett tecken på att blockchain-tekniken inte var tillräckligt tillgänglig. De arbetade sedan för att utveckla Lisk som ett sätt att förenkla och påskynda utvecklingen av blockchain-ramverket.

Lisk codebase var faktiskt delad från ett annat projekt med namnet Crypti, som de två utvecklarna var en del av i 18 månader som slutligen stängdes:

Men för det ultimata målet var de tillgängliga finansiella reserverna helt enkelt inte tillräckliga för att utveckla ideen till sin fulla omfattning, trots att den hanterades extremt noggrant. Oliver och jag såg potentialen och bestämde sig för att ta över, vilket gav Crypti-innehavare en möjlighet till utgång.

Hur sticker Lisk ut?

Det finns många utvecklingsverktyg och blockchain applikationsplattformar, så det är naturligt att undra vad som gör Lisk unikt. Lisk hoppas kunna sticka ut med sin tillgänglighet, vilket är tack vare Software Development Kit skrivet med JavaScript. Lisk fokuserar också på användarupplevelsen, till skillnad från befintliga plattformar, samt fördjupad dokumentation och utvecklingsstöd.

lisk

De allra flesta andra lösningar som du hittar finns antingen baserade på en enda blockchain eller konstruerad för att användas med privata blockkedjor. I stället för att gå med ett helt eller inget tillvägagångssätt mellan dessa två strategier, tar Lisk positiven av varje.

Lisk’s mainchain ger säkerhet och stabilitet. Samtidigt möjliggör sidokedjorna obegränsad flexibilitet. Som sådan ger Lisk utvecklare en plats för att skapa ett blockchain-nätverk som står under sin fulla kontroll. De kan också skapa detta nätverk i form av en sidokedja utan att behöva lägga in ansträngningarna och tiden att bilda ett blockchain-nätverk helt från början. Lisk fyller den rollen.

Komma igång med Lisk

För att börja använda Lisk till sin fulla kapacitet börjar du med att skapa ett konto, ladda ner Lisk Wallet och sedan starta programmet. Därefter får du dina LSK-symboler, som du kan köpa på många cryptocurrency-utbyten och beskrivs vidare nedan. Token är nödvändiga för varje åtgärd som slutförts på Lisk-nätverket, så det här steget kan inte hoppas över.

lisk

Vid denna tidpunkt kan du anpassa de avancerade funktionerna på ditt konto som du vill, inklusive alternativet att lägga till ett andra lösenordsfras för extra säkerhet. Det är nu du kommer att vara redo att utforska verktygen i Lisk Blockchain Explorer. Denna explorer utökas ständigt och för närvarande kan du se saker som alla delegater och statistik, de senaste transaktionerna, de rikaste konton, Lisk-marknaderna och nätverksstatusen. Därefter är de med mer kunskaper välkomna att använda dem till ytterligare Lisk, inklusive implementering av applikationer.

Decentraliserade applikationer

Applikationerna som byggts på Lisk kommer att decentraliseras, vilket gör dem i stark kontrast till de som finns i Googles Play Store och Apples App Store. Var och en av dem är en centraliserad lösning som ett företag äger för att skapa centraliserade applikationer. Däremot är applikationer som bygger på Lisk decentraliserade och använder blockchain-teknik som alla kan komma åt.

Huvudsyftet med Lisk är att tillåta utvecklare att bygga dessa decentraliserade blockchain-applikationer med hjälp av Lisk API. Applikationerna löper på sina egna sidokedjor för att hålla Lisk skalbar och säker. Applikationerna kommer att skrivas i JavaScript.

Lisk Foundation arbetar för att slutföra Software Development Kit, känd som SDK. Denna ram är skriven i JavaScript och tillåter utvecklare att distribuera sina blockchain-nätverk tillsammans med det stora Lisk-nätverket. Som sådan bygger varje decentraliserad applikation på din egen blockchain.

Hur kan Lisk användas?

När programvaruutvecklingspaketet har lanserats är möjligheterna att använda Lisk för utveckling oändliga. Det kommer att bli möjligt att utveckla sociala nätverk, spel, chattar och andra program som är oberoende av plattformar. Bäst av allt kommer det inga problem att följa protokoll för peer-to-peer-nätverk eller utveckla konsensusalgoritms. Eftersom de enskilda blockkedjorna kommer att byggas upp i huvudsak Lisk blockchain, är dessa utmaningar redan omhändertagna samtidigt som de upprätthåller decentraliseringen.

lisk

Om Teamet

Max Kordek – VD / Grundare
Max är en futuristisk entreprenör. Med en rik erfarenhet i blockchain-industrin och ser potentialen i blockchain-baserade applikationer och grundade då Lisk. En blockchain applikationsplattform för JavaScript-utvecklare som orsakade en hysteri när de samlade 14000 BTC i sin publikfond 2016.

Oliver Beddows – Vice President / Grundare
Oliver är en full stack developer med över 15 års erfarenhet av att bygga upp företagsapplikationer. Han grundade Lisk med sikte på att inspirera och möjliggöra för utvecklare att bygga de decentraliserade tillämpningarna av sina drömmar, med en oöverträffad grad av enkelhet och lätthet. Han är en man som arbetar outtröttligt för att bygga en bättre framtid för Lisk varje dag.

På grund av Lisks fokus på decentralisering arbetar Lisk Foundation med entreprenörer från hela världen. Många är belägna i New York; Berlin; och Zug, Schweiz. Kärnteamet som arbetar på Lisk (via Lightcurve GmbH) är baserat i Berlin.

lisk

Slutsats

När det är igång kan Lisk vara ett värdefullt verktyg för utvecklare på jakt efter decentraliserade plattformar. Den här programvaran bör spara tid för utvecklaren, så att de kan fokusera på att perfekta sin applikation istället för att vara köra fast i detaljer om blockchain.

Liksom Ark är det här en bra Kryptovaluta att hålla då du belönas för att hålla tokenarna i din plånbok (ju fler personer som håller och spelar in sina tokens, desto mindre erbjuds till salu). Lisk är ungefär ett år gammal och LSK-valutan kostar för närvarande ca $17  med en ATH på $ 35.

Länk till hemsida: https://lisk.io/

 

Author: Oliver Dale, https://blockonomi.com/

Comments (No)

Leave a Reply